Salty Maman verkkokauppa

Tervetuloa Salty Maman herkkukauppaan!

Suuri makurakkauteni on pikkutytöstä asti ollut salmiakki. Mitä vahvempaa, sitä parempaa! Pantterit, Supersalmiakit, Turkinpippurit, tikkarit, patukat, irtokarkit, vaahtokarkit ja viinikumiversiot – kaikki liiankin tuttuja vuosien varrelta. Testaan jatkuvasti kaikkea mitä markettien, kioskien, erikoiskauppojen, messujen tai lento- ja laivayhtiöiden makeishyllyistä löytyy. Uutuudet, irtokarkit, sekoituspussit, patukat, suklaalevyt salmiakilla - you name it, I know it.

Samalla matkalla olen tutustunut lakritsaan aivan uudella tavalla. Raakalakritsan löytäminen sai tajuamaan ettei perinteinen suomalainen versio ole todellakaan ainoa oikea musta herkku. Monet meistä ylistävät suklaan ja lakritsan liittoa lähes taivaassa solmituksi mutta erinomaisen hyväähän se on! Odotan innolla mitä yhteistyökumppanit ovat jälleen keksineet yhdistää hemmotteluhetkeä varten.

Toinen intohimoni on kahvi - juon sitä jatkuvasti. Aamulla, palavereissa, lounaalla ja iltapäivällä – ehkä kupposen vielä illalla. Juon helposti 5-6 kupillista päivän aikana ja haluan sen olevan hyvää joka kerta. Kahvi on minulle virkistäjä, hemmottelija, hetki itselle ilman vatsankivistystä ja päänsärkyä.

Olen aina rakastanut espressopohjaisia kahveja niiden tumman pohjavivahteen ansiosta ja nauttinut niitä lähinnä ruokaravintoloissa. Eräänä päivänä seisoin jälleen suosikkikauppani kahvihyllyn edessä ja pohdin mitä mahtavat tarkoittaa paahtoasteet 4 ja 5. Saisiko niistä mieleistäni kahvia kotona olevalla tavallisella kahvinkeittimellä? Olin niin tympääntynyt suomalaiseen peruskahviin, jota saatoin juoda vain runsaalla maidolla. Harkitsin myös keittimeni vaihtamista Moccamasteriin, jonka sanottiin olevan se "oikea" kahvinkeitin suodatinkahville.

Sitten löysin kaupasta söpön pressokannun ja aprikoin millaista kahvia sillä mahtaisi syntyä. Tutkin eri kahvipakettien etikettejä ja ymmärsin valita sen söpön pressokannun kuvalla varustettuja jauhatuksia. Valmiiksi jauhetulla kahvi näytti olevan pitkät parasta ennen-päiväykset. Osa valinnoistani osoittautui kitkeriksi ja toiset tunkkaisiksi. Ehkä merkityksensä oli myös mittaamani kahvin määrällä. Olipa tämä hankalaa!

Viimein tuli aika hankkia oma kahvimylly – olin löytänyt papukahvit ja niiden rikkaan makumaailman. Lue Makujen maailma-blogistani lisää pavuista, makuvaihtoehdoista, paahdoista, jauhatuksesta... Tulen lisäämään pienpaahtimoiden papukahveja kauppaan kesän aikana.

Olen valinnut kauppaani erilaisia elämyksiä ja omia suosikkejani vuosien varrelta. Kokeile - saatat innostua!

Tervetuloa Makujeni maailmaan,

Salty Mama